- Acest eveniment a trecut.
Acomodarea la creșă și grădiniță, un pas important în independența și viața socială a copilului
16 ianuarie, 2019 @ 18:00 - 20:00
Cum îi pot sprijini părinții pe copii în acest proces și cum pot fi și ei, la rândul lor, susținuți de echipa educațională a grădiniței
Viața acasă este liniștită, minunată, se scurge lin într-un ritm sigur și previzibil. Oare ce se va întâmpla când va sosi timpul ca cel mic să părăsească cuibul familiei și să dea piept cu lumea largă? Să petreacă timp departe de părinți, într-un mediu diferit de cel cu care este el obișnuit, pe care să-l împartă cu alți copii și să fie sub îngrijirea altor adulți decât cei cunoscuți si dragi lui?
Va accepta? Îi va plăcea? Va plânge la despățire? Dacă da, această experiență îl va afecta? Cum? Dacă nu se va adapta? Dacă n-o va plăcea pe educatoare? Dacă va intra în conflict cu ceilalți copii? Își va face prieteni? Dacă nu va mânca nimic? Ce abilități își va dezvolta?…
Toate aceste întrebări și multe altele se revarsă în cascadă în mintea părinților, dând naștere unui lac (sau ocean) de griji, temeri și neliniști.
Acestora li se adaugă și altele, aparținând unei categorii diferite de frici și anume cele legate de competența echipei educaționale.
Va ști, va fi capabilă educatoarea să-l înțeleagă pe copilul meu? Va avea suficientă răbdare cu el? Îi va explica cu blândețe de zeci de ori același lucru, așa cum o facem noi, acasă? Îl va trata cu respect și compasiune? Îi va acorda suficientă atenție? Îl va alina când este trist sau supărat? Va fi copilul meu în siguranță?…
Și această a doua cascadă de gânduri poate continua după modelul descris deja.
Vă invităm să povestim pe îndelete despre toate aceste subiecte, dar și despre cum îi puteți sprijini, dumneavoastră, ca părinți, pe copii în procesul de adaptare, cum să pregătiți terenul acasă înainte de a începe acomodarea, ce fel de mesaje să-i transmiteți copilului astfel încât să sporiți șansele unei acomodări line, încheiate cu succes.
Despre lector: Monica Ciobotaru este absolventă a cursului A.M.I pe orizontul de vârstă 0-3 ani. Venind cu multă energie și entuziasm din domeniul de business antreprenorial, Monica și-a schimbat traiectoria profesională după ce a devenit mama pentru a doua oară. Pasiunea pentru educație și pedagogie îi îmbogăţeşte viaţa şi îi aduce multe bucurii zi de zi. Alături de Maria Montessori, care în primul rând reprezintă un model inspirațional valoros pentru Monica, proprii ei copii o inspiră și o motivează să urmeze această cale. Monica își dorește să contribuie la răspândirea conceptului Montessori în România, să-l susțina și să-i împărtășeasca valorile și este încrezătoare că orice voce în plus în direcția aceasta contează.
Taxă de participare: 100 ron / persoană, 160 ron / cuplu
Inscriere la eveniment – 1 persoanaInscriere la eveniment – cuplu