Asociația Montessori Internationale (AMI), fondată în anul 1929 de către Dr. Maria Montessori, este o comunitate globală care continuă să protejeze integritatea muncii depuse de Maria Montessori.

AMI promovează și continuă studiile și cercetările Mariei Montessori, asigurându-se că rămâne contemporană și aliniată la perspectivele actuale ale dezvoltării și educației copilului. Acest lucru asigură, de asemenea, că  formarea AMI a cadrelor didactice și educația Montessori îndeplinesc în mod consecvent cele mai înalte standarde de implementare pe tot globul.

AMI acreditează centre de formare Montessori în întreaga lume și supravegheaza atent activitatea acestora. Cursurile oferite in aceste centre sunt recunoscute international pentru standardele inalte pe care le urmează, iar trainerii sunt profesori AMI cu vastă experiență în lucrul cu copiii.

AMI studiază și diseminează literatura științifică actuală și relevantă privind dezvoltarea copilului și cercetarea educațională. Prin intermediul acestei evaluări continue, AMI mentine contactul cu liderii științifici pentru a face cunoscută abordarea Montessori în așa fel încât ea să fie parte integrantă a abordărilor educaționale din școlile și universitățile din întreaga lume.

Comunitățile Montessori din întreaga lume se intâlnesc, periodic, în cadrul unor conferințe regionale de studiu, ateliere și cursuri de perfecționare. La fiecare patru ani, aceste comunități regionale se reunesc la nivel mondial pentru Congresul Internațional AMI.

 

Mai multe detalii despre activitatea AMI, găsiți pe website-ul Asociației

https://montessori-ami.org/