Montessori Institute of Bucharest, înființat în anul 2013, este singura instituție din România care organizează cursuri acreditate de AMI – Association Montessori Internationale.

M.I.B. colaborează cu traineri internaționali AMI, cu îndelungată experiență în formarea educatorilor / profesorilor / asistenților Montessori, care îi ghideaza pe cursanți într-o experiență unică de transformare, absolut necesară pregătirii acestora.

Cursurile pentru educatori sunt structurate în module separate între ele de perioade de câteva luni și includ prelegeri, prezentări de materiale, practică supervizată, confecționare de materiale și dezbateri pe teme date.

Cursurile de asistenți Montessori oferă o introducere în filozofia și practica metodei Montessori. Un astfel de curs durează 60 de ore fiecare. Metodele pedagogice folosite în cadrul cursului sunt prelegerea, prezentarea de grup și discuțiile.

Absolvenții cursurilor MIB pot lucra cu grupele de copii specific nivelului de calificare obtinut, ca educatori, respectiv asistenți ai educatorilor Montessori atât țară cât și în străinătate, întrucât diplomele oferite au recunoaștere internațională.

Până în prezent câteva sute de studenți au absolvit sau sunt în curs la MIB pentru a obține diplomele de:

  • educator Montessori pentru nivelul de vârstă 0–3 ani
  • educator Montessori pentru nivelul de vârstă 3-6 ani
  • învățător Montessori pentru nivelul de vârstă 6 – 12 ani
  • asistent de educator Montessori pentru nivelul de vârstă 0-3 ani
  • asistent de educator Montessori pentru nivelul de vârstă 3-6 ani
  • asistent de educator Montessori pentru nivelul de vârstă 6-12 ani

http://www.institutulmontessori.ro/