A.D.E.M.R. este singura organizație din România afiliată la Association Montessori Internationale (AMI)<, cea mai prestigioasa asociație internațională Montessori.

A.D.E.M.R. este asociația națională Montessori înființată în februarie 2012, ca o continuare a eforturilor depuse în perioada interbelica și apoi în anii ’90 de către AMR, condusă de dl. Ilie Șulea-Firu. A.D.E.M.R. a fost înființată ca răspuns la nevoia de unificare a eforturilor de diseminare și de dezvoltare a educației Montessori autentice în România.

Misiunea A.D.E.M.R. este să promoveze creșterea educației Montessori autentice în România, prin păstrarea principiilor Mariei Montessori în scopul împlinirii ființei umane, prin susținerea obiectivelor Association Montessori Internationale (AMI). A.D.E.M.R. promoveaza cursurile de formare AMI în România și dezvoltarea profesională prin respectarea standardelor AMI.

In mai 2012, la Ceremonia de afiliere a A.D.E.M.R. la Association Montessori Internationale (AMI), președintele AMI, dl. André Roberfroid, a lăsat un mesaj către toți montessorienii din România: „Be always true, never false!”