Când vorbim despre copiii noștri, gândurile care ne trec imediat prin minte și suflet sunt legate de:

  • iubirea enormă pe care le-o purtăm și 
  • dorința imensă ca ei să fie fericiți și împliniți prin experiențele vieții lor

Unde anume se întrepătrund cele două direcții – iubirea pentru ei și experiențele lor? Pe 18 mai vom explora câteva direcții care să răspundă acestei provocări, într-un dialog între Luci și Alis:

  • Primii pași. De la prima separare și de la primul atașament pe care îl parcurge copilul, viața lui devine un întreg algoritm dirijat de ordinea universală fără de care nu ar putea supraviețui. Deci cum ne plasăm noi, ca părinți, în acest continuum al dezvoltării umane dirijate în proporții magnifice de către univers?  
  • O criză în dezvoltare poate fi o oportunitate? Primele experiențe sunt copleșitoare pentru părinți, ele vin cu emoții incredibile, cu strategii uneori greu de aplicat, mai ales când primul tantrum surprinde prin tăria cu care se manifestă. Putem noi oare ca părinți să navigăm aceste ape imprevizibile ale salturilor în dezvoltare astfel încât viața emoțională a copilului nostru să devină așa cum ne dorim?

Experiențele în mediu sunt cheia dezvoltării umane. De unde începem, cum începem și mai ales de când?  E pregătit bebelușul nostru să exploreze lumea? Cu siguranță da, însă răspunsul la celelalte întrebări stă în observarea atentă a lumii în care îl primim, a lui ca ființă nou sosită pe pământ și a noastră în relație cu el.